Missiereis Zuid-Afrika 2023

Het was genieten

MISSIEREIZEN

Jacques Koek

11/28/20234 min read

Missie Kaapstad Zuid-Afrika 5 t/m 18 oktober 2023

Aller eerste plaats de hartelijke groeten van Willem en Lian,Aron ,Silas. Lian Ferreira heeft zich uitstekend aangepast aan het leven als Missionair en op de Boerderij. Aron kan de gehele dag in met hartenlust spelen rondom de boerderij en Silas groeit als kool. Drie jaar geleden heb ik van Richie Seltzer en Arleen Westerhof een profetisch woord gehad dat ik naar Zuid-Africa zou gaan.

Nu was het de tijd om te gaan. Op 5 oktober om 10:00 uur vertrok ik vanaf Amsterdam naar Kaapstad. Na 11 uur vliegen kwam ik om: 21:00 uur aan op het international vliegveld Capetown.

Willem stond al klaar om me op te halen en bracht me met zijn auto naar de B&B twentyFour17INN 24 Long street Hermanus. De natuur van Zuid-Afrika is als in de Hemel.

Voor de inwoners van Zuid-Afrika is het niet voor iedereen een Hemel op aarde omdat er veel corruptie is. Het land van de bodem schatten worden verkocht en de opbrengsten gaan in de zakken van een paar regering leiders in plaats dat het gebruikt wordt voor woning bouw en een sociaal stelsel dan zou dit land er geheel anders uitzien.

De eerste Dag had ik regen maar daarna werd het weer beter en de regen stopte op de tweede dag. Hermanus is een geweldige mooie badplaats en je kan er over de zee uitkijken en heb daar Walvissen zien zwemmen. Ik kwam daar een groep dames tegen die het mooie uitzicht van op de zee aan het schilderen waren.

Ik heb met hun het evangelie gedeeld en kwam ook op het idee als ik er nog een keer zou komen om dan ook te gaan schilderen. Zaterdag en zondag ben ik bij Rudy en Suzanne Coetzee en hun zoontje Israel op visite in Hermanus geweest. Zei hebben in dezelfde woonplaats gewoond in Nederland waar ik nu woon. Ze namen me mee naar een prachtige omgeving op een berg in Hermanus en lekker gebarbecued bij hun prachtige huis in de heuvelen.

Zondag namen ze me mee naar de Kerk Heaven and Earth. Daar kreeg ik een profetisch woord dat ik daar zou vinden waar ik jaren naar op zoek ben.

Maandag ochtend kwam Willem me ophalen en we gingen naar zijn Boerderij in Stanford. Deze Boerderij is in de middle of nowhere en de buurman die het dichtste bij hem woont is een paar kilometer verder op. Leuke Boerderij met een Hectare grond waar Willem groente wil gaan verbouwen Met daarnaast een Christelijke Basisschool waar Lian ook Les Geeft. Lian heeft zich uitstekend aangepast aan het Mission en Boerderij leven in Zuid-afrika.

Op donderdag 12 oktober 2023 ging ik met Willem naar een vriend van hun Nico en zijn vrouw in Velddrif Piekeniers Kloof. Hij heeft daar een prachtige Boerderij met wel 10 slaap plaatsen. Veel Missionarissen gaan daar een paar dagen heen en trekken dan weer verder naar Malawi en andere landen. Nico heeft ook een berg en als je daarop staat kijk je over de Kloof waar zover je ziet alleen maar graag staat. Nico en zijn zoon zijn altijd druk bezig om het land te bewerken.

Donderdag avond gingen we naar een Sloppenwijk in Citrusdal om een plaatselijke Voorganger te helpen het Goede Nieuws te brengen Vrijdag en zaterdag avond zijn we ook in twee andere sloppenwijken geweest. Als je in een Sloppenwijk het Goede nieuws gaat delen is het wel belangrijk vol te zijn van het vuur van de Heilige Geest zodat alle demonen , verslavingen en ziektes gillend uit de mensen gaan. Zonder het vuur van de Heilige Geest lachen de demonen je uit. Zoals Arleen geprofeteerd heeft dat als ik zou prediken dat er zalving op zal zijn dat gebeurde ook en de mensen begonnen hun zonde te belijden en werden tijdens het gebed van Willem en mij bevrijd van demonen verslavingen en ziektes.

Daar heb ik dus duidelijk gezien wat het vuur van de Heilige Geest doet. Dan komt de vraag wat is het vuur van de Heilige Geest. Het vuur van de Heilige Geest is de kracht van de Heilige Geest. Wandelen in de kracht van de Heilige Geest is niet voor elke Christen Het wandelen in het vuur van de Heilige Geest komt door zelfopoffering

1)Door je Focus op De Heilige Geest te houden en je niet te laten afleiden door te veel multimedia en TV enz.
2)Veel tijd aan de Heilige Geest te besteden door gebed, Worship, Bijbel lezen, vasten en luisteren naar hem. Nu weet ik dat ik een bediening heb van de Heilige Geest met vuur.

Hieronder heb ik nog wat leuke video's die je kan bekijken van deze fantastische missiereis.